Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@07:04:30 GMT

مرمت خانه های تاریخی اردبیل نیازمند اعتبار است

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۳۰۵۲۱

مرمت خانه های تاریخی اردبیل نیازمند اعتبار است

اردبیل-ایرنا-معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: مرمت خانه های تاریخی نیازمند اعتبار است و تلاش می شود اعتبار مورد نیاز برای بازسازی این آثار اختصاص یابد.

منصور عالیقدر روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حال حاضر چهار خانه تاریخی مرمت و بازسازی شده و چند اثر دیگر هم در دست مرمت و بازسازی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: پاکسازی دیوار قدیمی خانه شریعت ، آوار برداری ، اجرای دیوار یک طرف نما به طول 6 متر و ارتفاع چهارمتر شامل آرماتور بندی، شناژ گذاری،بتن ریزی، اجرای ازاره سنگی، اجرای پایه ها ، دیوار چینی، هره بندی و بندکشی ، اجرای دیوار 2 طرف نما به طول 12 متر و ارتفاع سه متر و اجرای پایه ها ، دیوار چینی، هره بندی و بندکشی از جمله اقداماتی بوده که در مرمت این خانه انجام گرفته است.
عالیقدر اضافه کرد: اجرای دیوار نمای بیرونی خانه وکیل و آجر کاری در دیوار محوطه جهت جلوگیری از ورود افراد متفرقه به داخل بنا در خانه مبشری نیز از دیگر اقدامات مرمت و بازسازی می باشد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل درباره بازسازی خانه چنذاب نیز گفت: شمع بندی چوبی در بخش های قدیمی ، پاکسازی دیوارهای خشتی فرسوده و پی کنی ، اجرای پی و دیوارهای محیطی یک اتاق از بنا ، اجرای ایزولاسیون روی پی و دیوار مشترک ، تیرریزی چوبی روی طاقچه های اتاق و بازسازی پی و ازاره سنگی در نمای اصلی اتاق در این خانه انجام شده است.
عالیقدر گفت: علاوه بر این در حال حاضر مرمت سه بنای تاریخی استان شامل حمام تاریخی روستای حور ٬ سرای تاریخی امام جمعه و بازار تاریخی اردبیل در اولویت قرار گرفته است.
وی بیان کرد: ساماندهی و مرمت سرای تاریخی امام جمعه آرزوی دیرینه کسبه بازار و این سرای اردبیل است که در 2 هفته آینده عملیات اجرایی شروع و بخشی از طرح در صورت همکاری مناسب کسبه تا پایان شهریور تکمیل می شود.
عالیقدر درباره مرمت و بازسازی سرای وکیل باز اردبیل هم افزود: عملیات مرمت این طرح در حال اجراست و همزمان با هفته دولت به بهره برداری می رسد.
بیشتر خانه های تاریخی اردبیل که در بافت قدیمی مرکز این شهر واقع شدند مربوط به دوره صفویه و قاجار است و با توجه به نوع معماری و ساخت منحصر بفرد و قدمت خود بخشی از تاریخ این منطقه را بازگو می کنند.
7110/ 1257

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي ميراث فرهنگي اردبيل مرمت آثار تاريخي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۳۰۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای راههای سیستان و بلوچستان به بزرگراه نیازمند حداقل حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار

ایسنا/سیستان و بلوچستان دبیر شورای هماهنگی راه و شهرسازی استان سیستان و بلوچستان گفت: ارتقای تمامی محورهای این استان به بزرگراه نیازمند حداقل حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار است.

عطاء اله اکبری در گفت وگو با ایسنا، افزود: طول کلی کریدورهای اصلی استان یک هزار و ۵۵۸ کیلومتر است که تاکنون در این مسیرها ۶۲۸ کیلومتر بزرگراه احداث شده است و همچنین در حال حاضر عملیات ساخت ۴۹۸ کیلومتر باند دوم نیز در حال انجام است.

وی با اشاره به اهمیت بزرگراه در توسعه این استان گفت: هم مرز بودن این استان با کشورهای پاکستان و افغانستان در شرق از یک سو و دسترسی به آب‌های آزاد دریای عمان در جنوب از سوی دیگر بهره‌مندی از منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار، منطقه ویژه اقتصادی سیستان و بازارچه‌های مرزی در طول نوار مرزی راه را برای نقش آفرینی استان در تجارت، ترانزیت خارجی و مبادلات مرزی فراهم ساخته اما راه‌های این خطه بویژه محور چابهار- میلک در تراز این میزان ترانزیت نیست و برای تسهیل در تجارت توسعه شبکه بزرگراهی استان حائز اهمیت است.

دبیر شورای هماهنگی راه و شهرسازی استان سیستان و بلوچستان بیان کرد: بهبود وضعیت راه‌های ارتباطی در سیستان و بلوچستان تضمین کننده اقتصاد این منطقه است زیرا باعث تسریع حمل و نقل جاده‌ای و ارتباط تجاری- ترانزیتی مثبت با کشورهای همسایه به ویژه افغانستان و پاکستان می شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خدمت‌رسانی در بافت تاریخی نیازمند مشارکت همه دستگاه‌هاست
  • مرمت مسجد تاریخی«چهلستون و یری» با جدیت ادامه یابد
  • تخصیص اعتبار برای مرمت مساجد تاریخی «چهلستون» و «یری پایین» زنجان
  • استخرهای شنا در آذربایجان شرقی نیازمند بازسازی اساسی هستند
  • ارتقای راههای سیستان و بلوچستان به بزرگراه نیازمند حداقل حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • بازسازی امامزاده ابراهیم(ع) نیازمند استفاده از تمام ظرفیت ها است
  • مرمت پل تاریخی زمان‌خان سامان مدیریت شود
  • ساخت یادمان شهدای گناباد نیازمند تامین اعتبار است
  • ۵۰ درصد چاه‌های آب سمنان نیازمند مرمت و بازسازی است